Oldal kiválasztása

A mixerbeton szállítás folyamata

A legfontosabb szempont, hogy mennyire képlékeny

Mind a sima, házilag készült beton, mind a mixerbeton megegyezik abban, hogy rendelkezik egy különleges tulajdonsággal.

A mixerbeton szállításának folyamatához ismernünk kell a mixerbeton tulajdonságát

Ez a különleges tulajdonság pedig nem más, mint hogy a beton és különleges fajtája, a mixerbeton eleinte lágy, képlékeny állagú. Idővel viszont megköt, és teljesen szilárd, kemény anyaggá válik.

De miért is jó ez? Azért, mert amíg lágy, addig kedvünkre alakíthatjuk a kívánt méretre. Azt követően viszont, hogy megtörtént a mixerbeton bedolgozása, akkor a szükséges szilárdulási időt követően kellően tartós és strapabíró lesz. Így kapunk egy olyan felületet, amit lehet terhelni, és ami sokáig szolgálja azt a feladatát, ami a rendeltetése.

De miért fontos mindez a mixerbeton szállítása, illetve a mixerbeton szállítás folyamata szempontjából? Azért, mert ezt a tulajdonságát figyelembe kell venni ahhoz, hogy a mixerbeton szállítása a megfelelő módon történjen. Így tehetjük lehetővé, hogy a mixerbeton szállításának folyamata kellően gördülékenyen valósuljon meg.

Mixerbeton szállítás folyamata

A mixerbeton szállítás és a mixerbeton állaga közti összefüggés

Az, hogy a mixerbeton eleinte képlékeny, a mixerbeton szállítása szempontjából is előnyös lehet. A megszilárdult beton ugyanis rendkívül nehéz, így annak szállítása meglehetősen körülményes lenne… Főleg, ha belegondolunk, hogy akkor csak olyan mixerbeton szállítására alkalmas eszközzel tudnánk szállítani, aminek az alakja követi a mixerbetonét is…

A másik fontos tényező a mixerbeton állaga szempontjából a mixerbeton szállítás folyamata során – hogy konkrétan mennyire képlékeny az a mixerbeton. Attól függően ugyanis, hogy nagyon folyós, vagy éppen hogy „földnedves” – más módon, másfajta járművel kell kiszállítani az adott mixerbetonfajtát. Márpedig a mixerbeton szállításának folyamata úgy kezdődik, hogy meg kell határozni: miben szállítsák ki a mixerbetont az adott építkezésre.

A mixerbeton szállításának folyamata: a szállítójármű kiválasztása

Nem véletlen, hogy a mixerbetonokat különféle jelölésekkel látják el, mert a szakértők számára rendkívül sok hasznos információt hordoznak. Ezek a jelölések segítenek többek között abban, hogy

A mixerbeton szállítás folyamata során a legfontosabb, amit szem előtt kell tartani, hogy képlékeny állapotát megtartva jusson el az építkezésig.

Mixerbeton szállítás folyamata- Mixerbeton, Beton - Dimenzió

A mixerbeton szállítás folyamata: mixerbetonszállító járművek

Ezek alapján a mixerbeton szállítására a következő lehetőségek közül választhatunk:

  • sima konténeres teherautó – ez csak a legkevésbé képlékeny (földnedves) betonok szállítására alkalmas;
  • mixerautó/mixerkocsi;
  • pumix – amivel egyúttal rögtön be is lehet dolgozni a betont a helyére.

Rendeljen tőlünk mixerbetont: mi segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet, és még a szállítás folyamatának terheit is levesszük válláról!