Oldal kiválasztása

Miről ismerszik meg az igazán jó minőségű beton?

Onnan, hogy még sok idő elteltével is ugyanolyan szilárd, stabil felületet ad, nem porlik fel a felülete, sem nem töredezik. Az ilyen betonnak nincs szüksége javításra, tökéletesen kopásálló és szilárd teljes vastagságban.

De vannak olyan betonok is, amelyek egy idő után veszítenek tartósságukból. Ilyen esetekben, ha nem akarjuk, hogy végleg használhatatlanná váljon, javítani szükséges valahogyan. Milyen megoldások léteznek, és mi az, ami valóban megoldhatja a beton károsodásának problémáját? Nézzük hogyan történi a beton erősítése utólag.

Beton erősítés utólag

Beton erősítés utólag

Mi az oka annak, hogy utólag szükségessé válik a beton megerősítése?

Számos oka lehet annak, hogy a beton olyan állapotba kerül, hogy utólagos erősítésre van szükség. Ezek egyik része az emberi mulasztások közé tartozik, máskor pedig a külső körülmények miatt következik be. Utólagos betonerősítésre lehet szükség, amennyiben:

De az is előfordulhat, hogy nem megfelelően lett kiválasztva az adott betonminőség az adott célokra. A betont ugyanis élettartama során számos külső hatás érheti, ami miatt felmerül a beton utólagos erősítése. Ilyen hatás lehet például, hogy milyen fizikai terhelésnek van kitéve, illetve az időjárási tényezők is okozhatnak megerősítésre szoruló károkat.

A beton utólagos megerősítése: a valódi megoldás

Azok számára, akiknél olyan állapotba került a beton, hogy utólagos erősítésre van szükség, van egy rossz hírünk. Ahhoz ugyanis, hogy megőrizzük a beton ama jó tulajdonságait, hogy stabil, szilárd és időtálló, igazából egy dologra van szükség. Arra, hogy ne legyen szükség a beton utólagos erősítésére. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy oda kell figyelni a fentebb említett lehetséges problémákra, és el kell kerülni azokat.

Hogyan, mivel lehetséges a beton megerősítése utólag?

A beton utólagos erősítését leginkább felületkeményítő anyagokkal szokták megoldani. Bár ezek legtöbbször csak tüneti kezelést eredményeznek, azért valamivel meg tudják növelni a kezelt beton élettartamát. Ilyen felületkeményítő, szilárdító anyagokból többféle is található a piacon, lehetnek például:

  • különböző vizes alapú szigetelőanyagok;
  • por alapú szigetelőanyagok;
  • különböző padlófestékek;
  • különböző műgyantabevonatok.

Nem mindegy azonban, hogy mikor melyik felületkezelő anyagot alkalmazzuk. Hogy melyik lesz a megfelelő az adott utólagos erősítésre szoruló betonhoz, azt annak pillanatnyi állapota határozza meg. Egyes felületkezelő anyagok felhordása előtt az is előfordulhat, hogy a beton előzetes kezelésére, például csiszolására lesz szükség. Ezekről tehát mindenképpen érdemes előzetesen tájékozódni, hiszen csak egy szakember tudja megállapítani, hogy milyen megoldással lehet orvosolni a problémát.

Beton erősítés utólag

Beton erősítés utólag

…Vagy: ne is legyen probléma! Ha minket választ építkezéséhez, megspórolja az utólagos betonerősítés okozta gondokat. Keressen bennünket bizalommal!