Oldal kiválasztása

Betonmixer árak: mitől függ, hogy mennyi az annyi?

Ha házépítés, akkor beton, ha beton, akkor mixerbeton – ha pedig mixerbeton, akkor betonmixer… Ha pedig betonmixer, akkor a nagy kérdés: betonmixer árak? Mennyi az annyi?

Valahogy így foglalhatjuk össze röviden azt, miért elkerülhetetlen az, hogy egy házépítés során belemerüljünk a betonmixer árakba. De a betonmixer árakat nehezen lehetne egy pontos összegként meghatározni, mivel nagyon sok tényezőtől függenek a betonmixer árak. Többek között például a mixerbetontól is…

Tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy ahány építkezés, annyiféle betonmixer ár. De azért ez nem jelenti azt, hogy előzetesen ne tudjunk egy hozzávetőleges kalkulációt készíteni a betonmixer árakról. Ehhez csupán azt kell tudni, hogy mi minden befolyásolhatja a betonmixer árakat.

Mixerbeton árak

Mitől függenek egy adott építkezésnél a betonmixer árak?

Először tehát nézzük meg, mi mindentől függenek a betonmixer árak. A legfontosabb tényezők a betonmixer árainak meghatározásához:

Betonozás, Beton - Dimenzió

Magasabb betonmixer árak – alacsonyabb összépítkezési költség. Hogyan lehetséges?

Igen, még ez is előfordulhat. Adott esetben lehetséges, hogy többet kell áldoznunk a betonmixer árakra, de ennek köszönhetően spórolhatunk az építkezés egyéb költségein. De hogyan fordulhat ez elő?

A válasz abban rejlik, hogy a betonmixer árak nagyban függenek attól, hogy mennyire észszerűen átgondoltan terveztük meg az egész építkezést. Nem mindegy például, hogy adott mennyiségű mixerbeton kiszállításához milyen méretű betonmixert bérelünk.

Csak hogy egy példával szemléltessük a hatékony tervezés fontosságát:

A kisebb méretű betonmixerek fürgébbek, rugalmasabbak, mint a nagyobbak, ezért első látásra kedvezőbbnek tűnhet, hogy azokat béreljük a mixerbeton szállítására. Így ugyanis kevesebb állási idő várható a munkában: azaz amikor a munkások díját fizetni kell, mégsem történik munkavégzés. De mivel kisebb betonmixer kevesebb mixerbetont tud szállítani, több részletben tudja csak kihozni a kellő mennyiséget. Ami pedig plusz fuvardíjat vagy további állásidőt eredményezhet…

Összefoglalva tehát: a betonmixer árak a teljes építkezési költségnek csupán egy szelete. Hiába találjuk meg a legolcsóbbnak tűnő betonmixer árakat, ha összességében végül többet kell kifizetnünk házunk elkészülésére. A megoldás tehát a hatékony tervezés. Adott esetben érdemes lehet szakértők véleményét is kikérni. Előfordulhat ugyanis, hogy gyakorlat mást mutat, mint amit mi gondolunk.

Mixerbeton a betonozás szakértőjétől, mixerbeton árak kedvező szállítási költségekkel: betonozz.hu.