Oldal kiválasztása

Annak érdekében, hogy ne keveredjenek össze a fogalmak, először is érdemes tisztázni az elnevezéseket.

Betonmixer bérlés – mit értenek az emberek ez alatt?

Kezdjük rögtön azzal, hogy a „betonmixer” kifejezés alapvetően a kézi „betonkeverő”-t jelenti, idegen szóval. Ám a kész betont szállító gépkocsikat, az úgynevezett „betonszállító mixer”-eket sokan hajlamosak leegyszerűsítve „betonmixer”-ként emlegetni. Így tulajdonképpen, amikor a „betonmixer” bérlésének kérdése merül fel, legtöbbször valójában a mixerkocsik kölcsönzése áll az érdeklődés középpontjában. Tehát most azt járjuk körbe, hogy mikor, kinek érdemes mixerkocsit bérelnie.

Betonmixer bérlés - Mixerbeton - Beton - Dimenzió Kft

 

Betonmixer bérlés – mikor érdemes betonszállító mixert kölcsönöznünk?

A válasz a kérdésre röviden: szinte minden esetben. Nagyon kevés olyan helyzet van ugyanis, amikor megspórolhatjuk, hogy a betont helyszínen elkészítve, szállítás nélkül oldjuk meg a betonozást.

Kézi betonkeverő géppel ugyanis csak minimális mennyiségű betonszükséglet esetében éri meg dolgozni. Ezen kívül a kézi betonkeveréssel nehéz pontosan eltalálni a betonanyag megfelelő állagát és minőségét.

Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy a következő esetekben szükséges a betonszállító mixer bérlése:

  • amikor már legalább 1 köbméternyi beton kell az építményhez;
  • amikor nem alárendelt szerkezetek (pl. aljzatbetonok) készítéséről van szó – azaz egy családi ház építésénél biztos, hogy szükség lesz mixerkocsi bérlésére is;
  • amikor a befektetett energia/idő ráfordítása nem elhanyagolható tényező. Ugyanis lehetséges, hogy helyi, kézi betonkeveréssel is elő tudjuk állítani a szükséges betont, ám mindehhez kézi munkaerő szükséges. Továbbá az az idő, amit a beton elkészítésére fordítunk, nagyságrendekkel hosszabb, mint ha készen megrendelve házhoz szállíttatjuk.

Mixerbeton - Beton - Dimenzió Kft

Betonmixer bérlése – a betonszállító mixer kölcsönzésének előnyei

A legfőbb érvek tehát a betonszállító mixer bérlése mellett:

  1. Idő- és energiamegtakarítás

Az automatizált munkafolyamatok minden esetben jelentősen megkönnyítik a munkát és így fel is gyorsítják a folyamatokat.

  1. Kevesebb emberi erőforrás-szükséglet

A kézi betonkeverés valamint az elkészült beton odahordása a betonozni kívánt felületre sokkal több munkaerőt igényel. Ha ezt meg tudjuk oldani másként, ezek az emberi munkaerők átcsoportosíthatók más, valóban emberi munkafázisokhoz.

  1. Költséghatékonyság

Hacsak nem valóban nagyon minimális beton alapanyagra van szükségünk, a betonszállító mixer kölcsönzésének ára biztosan megéri a ráfordított költségeket. Kevesebb munkadíj szükséges az embereknek, illetve az, hogy ezáltal rengeteg időt is megspórolunk, ugyancsak növeli a költséghatékonyságot.

  1. Garantált minőség

A kész, szigorú előírásoknak, szabványoknak megfelelő mixerbeton nem fog meglepetéseket okozni az építkezés során. Ezt pedig a betonszállító mixerek segítségével tudjuk a kívánt helyszínre juttatni.

Ha meggyőztük – vagy pont ellenkezőleg, kétségei vannak – forduljon hozzánk bizalommal! Ha betonmixer-kocsira van szüksége, mi biztosan találunk önnek megoldást!