Oldal kiválasztása

Betonozás: olcsó és egyszerű megoldás – főleg mixerbetonnal

6+2 tipp, hogy valóban az legyen

A betonozás egyrészről lehet drága és bonyolult folyamat. Másrészről pedig, ha jól csináljuk, a betonozás olcsó és egyszerű megoldás lehet.

Mikor lesz a betonozás olcsó és egyszerű megoldás?

A betonozás leginkább akkor lehet igazán olcsó és egyszerű megoldás, ha egy átgondolt, alaposan megtervezett munka részeként kezeljük. A tervezés során figyelembe veszünk minden olyan tényezőt, ami befolyásolja, hogy mi lesz a legjobb megoldás. És azután mindezek alapján választjuk meg a megfelelő mixerbeton alapanyagot, valamint azt, hogy miként, hogyan kerül a végleges helyére. A betonozás megtervezése során a legfontosabb szempontok, amit figyelembe kell vennünk, hogy valóban a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldást válasszuk:

Betonozás: olcsó és egyszerű megoldás, Aljzatbetonozás

A betonozás megtervezése során a legfontosabb szempontok, amit figyelembe kell vennünk, hogy valóban a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldást válasszuk.

Milyen betonozás a valóban olcsó és egyszerű megoldás?

Az esetek és munkák túlnyomó többségében a betonozás akkor igazán egyszerű és olcsó megoldás a megrendelő számára: ha transzportbetont használunk. A transzport- vagy mixerbeton ugyanis gyakorlatilag minden, fentebb felsorolt szempontból a legjobb. Nemcsak azért, mert tényleg olcsó és egyszerűbb megoldás, hanem további két, nagyon fontos okból kifolyólag is:

  • az előre kikevert beton a szabványok miatt garantáltan jó minőséget biztosít;
  • a végeredmény (ha szakszerűen történik a bedolgozás is) valóban stabil, szilárd betonépítmény lesz, ami hosszú éveken át megtartja értékeit.

De azért persze olyan helyzet is előfordulhat, hogy olyan kismértékű betonozásról van szó, aminek nincs szüksége magas stabilitásra, teherbírásra. Néhány esetben talán valóban elegendő, ha mi magunk keverünk egy kis betonanyagot, és végezzük el a betonozást. Hogyan lehet a házi betonozás is a lehető legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás?

Betonozás, Beton - Dimenzió

Betonozás, Beton – Dimenzió

A kézi betonozás is lehet megfelelő megoldás

Néhány tipp arra, hogyan lehet a házilag történő betonozás is egyszerű és olcsó megoldás:

  • betonozzunk előre kikevert készbetonnal;
  • nagyon figyeljünk a vízmennyiség arányára a beton kikeverése során. Ha ugyanis folyton vizezzük, hogy minél tovább bedolgozható maradjon, ezt később a beton szilárdsága fogja bánni. A beton folyamatos (túl)vizezése helyett inkább használjunk kötéskésleltető adalékanyagot.

Minden más esetre pedig ott a mixerbeton: a valóban leginkább olcsó és egyszerű betonozási megoldás. Keresse a betonozás szakértőit! Hívjon minket még ma, és mi mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldást építési munkálataihoz.