Oldal kiválasztása

Betonozás szakemberrel és mixerbetonnal

Miért legyen profi a munkavégző és az alapanyag?

+ 4+1 gyanús előjel, hogy nem profi kivitelezővel van dolgunk

Nyilván léteznek házunkban és körülötte olyan kisebb munkálatok, melyeket akár magunk elvégezhetünk. Még akkor is, ha alapvetően nem értünk hozzá. Ilyenkor még az is előfordulhat, hogy nem kell hozzá semmiféle speciálisabb anyag. Főleg, ha olyanok vagyunk, mint MacGyver: akár pár otthon fellelhető maradék hozzávalóból is összeeszkábálhatjuk, amire szükségünk van.

És még az is előfordulhat, hogy ilyen ház körüli munkák betonozással összefüggésben is lehetnek. Vagyis előfordulhat, hogy például egy kerti sütögetőhöz nincs szükség sem mixerbetonra, sem profi betonozó szakemberre.

De, ahogyan a jól ismert reklámszlogen is mondja: Minden másra ott a mixerbeton és a szakértő betonozó kolléga. Vagy a mixerbeton-szállító, vagy a mixerbetont pumpáló szakember kolléga…

2 ok, amiért fontos, hogy a betonozás mixerbetonnal és szakemberrel történjen

Persze egyből felmerülhet a kérdés: de miért? Miért kell mindenáron előre, üzemben készült mixerbetont használni, és szakember segítségét igénybe venni a betonozáshoz komolyabb munkák esetén?

Rögvest 2 okot is tudunk mondani, miért valljuk ezt mi – akik már ezrével vettünk részt betonozásban mixerbetonnal. Vagyis talán elmondható, hogy van némi tapasztalatunk, némi rálátásunk a kérdésre

Íme a mi indokaink, egy talán viszonylag plasztikus példával illusztrálva.

1. ok: Ha közeli hozzátartozóját hirtelen baleset érné – nekilátna maga meggyógyítani?

…mindezt úgy, hogy nem állnak rendelkezésére az ellátására alkalmas gyógyszerek és eszközök?

Talán nem tévedünk, hogy kevesen vágnák rá, hogy igen…

És nincs ez másként a betonozással, valamint a kifejezetten az adott munkára szabott mixerbetonnal sem. Még akkor is, ha ez a munka nem tűnik olyan életbevágónak.

A kulcs itt az „életbevágó”. Nos, lehet, hogy nem életmentő munkának tűnik, de hosszú távon mégiscsak gondot okozhat a mixerbeton és a betonozási szakember hiánya.

2. ok: Rábízná az életmentő műtétet egy olyan orvosra, akinek kétséges a tapasztalata?

…Merthogy ha nem használunk mixerbetont, és olyan ember végzi a betonozást, aki nem ért hozzá, akár komoly gondokat is okozhat. Végső esetben akár személyi sérüléssel is járhat például egy összeomló betonlépcső. Kevésbé súlyos esetekben „csak” bosszúságot, energiát és pluszköltségeket, ha rossz a házunk betonalapja, vagy idő előtt felporlik a nem mixerbeton.

Végül 4+1 jel, hogy nem profi betonozókkal és profi mixerbetonnal van dolgunk

Ha arra, akit megbízunk a betonozással, mixerbetonozással, akár csak az alábbiak egyike ráillik, kezdjünk el gyanakodni!

  1. Nem ad részletes, szakszerű árajánlatot
  2. Előleget kér a munkájára
  3. Nem minőségi anyagokat, mixerbetont használ
  4. Nincs hivatalos cége..

vagy:

  • túl hamar ráér… akkor valószínűleg nem kapkodnak utána a megrendelők…

Betonozás profikkal, mixerbetonnal – a betonozás szakértőjétől.

Betonozás szakemberrel és mixerbetonnal