Oldal kiválasztása

Betonozni készülsz? Ezeket fontold meg, mielőtt belevágsz!

A beton napjainkban a legelterjedtebben használt építőanyag, és ez nem véletlen. Elvégre olcsó, csak néhány alapanyag kell hozzá, amit könnyű beszerezni, és jó sokáig kitart. No és persze betonozni rendkívül egyszerű: bárki mindenféle hozzáértés nélkül belevághat a betonozásba.

Azért nem árt vigyázni azzal, hogy hirtelen elhatározzuk, mi magunk, saját kezűleg kezdünk el betonozni. Nem véletlen az, hogy vannak kifejezetten a betonozásra szakosodott cégek, betonozni tudó szakembergárdával. Sok szempontot át kell gondolni, fel kell mérni, megtervezni, mielőtt betonozni készülünk – főleg, ha igazán tartós, minőségi végeredményt szeretnénk.

Sőt! Akár az is előfordulhat, hogy hiába készültünk mi magunk betonozni – kiderül, hogy jobban járunk, ha szakemberre bízzuk a betonozás munkálatait. Kezdve azzal, hogy a beton kikeverését is megspóroljuk, és inkább külön nekünk gyártott, minőségi mixerbetont rendelünk. Íme, néhány szempont, amit érdemes megfontolni, mielőtt betonozni készülsz.

Betonozni készülsz?

Betonozni készülsz? Nem mindegy, hogy mivel…

Persze, a beton összetevőit igazán egyszerű beszerezni. Aztán meg csak szerzek egy betonmixert, összedobom a sódert, cementet, némi vízzel keverve, és máris kész a beton.

Ám mielőtt nekilátnánk, érdemes átgondolni a következőt: mi mindenre van valójában szükség a betonozáshoz? És végül előfordulhat, hogy arra jutsz: nem fogok én itt betonozni, mert ennél sokkal gyorsabb és egyszerűbb, ha mixerbetont rendelek.

Betonozni készülsz? Nem mindegy, hogy mit…

Betonból gyakorlatilag bármilyen építhető szerkezetet megépíthetünk, kezdve az egészen egyszerű(nek tűnő) betonozási munkálatoktól egészen a hipermodern családi házig. Legalábbis a látszat ezt mutatja. De ha kicsit jobban beleássuk magunkat a betonozás rejtelmeibe, lehet, hogy úgy döntünk, inkább nem készülünk betonozni… Helyette ugyanis léteznek sokkal egyszerűbb és akár olcsóbb megoldások is: méghozzá, ha a mixerbetont választjuk.

Ez esetben ugyanis nemcsak készen jutunk hozzá a legjobb minőségű alapanyaghoz, a minőségi mixerbetonhoz. Hanem ki is hozzák, és akár le is terítik nekünk. Ami pedig azt jelenti, hogy mixerbetonnal nemcsak árban jöhetünk ki jobban, de még rengeteg időt, energiát és stresszt is megspórolunk. Nos, még mindig betonozni készülsz…?

Betonozni készülsz? Betonozás, Beton - Dimenzió

Betonozni készülsz? Nem mindegy, hogy mikor…

Nos, ha még mindig kellően elszánt vagy, és betonozni készülsz, elárulunk valamit. Hiába döntesz úgy hirtelen, hogy na, most végre belevágsz, és elkezdesz betonozni – az sem mindegy, hogy mikor készülsz betonozni.

Mert hát sem a túl hideg, sem a túl meleg nem a legmegmegfelelőbb időszak a betonozáshoz. Kivéve, ha inkább úgy döntünk, hogy nem készülünk betonozni, hanem rábízzuk a betonozást a szakértőkre, mixerbetonnal.

Merthogy az sem mindegy, ki készül betonozni. Legjobb ugyanis, ha a betonozást inkább a mixerbeton szakértőjére bízzuk. És akkor, ha betonozni készülsz, nem kell mást tenned, mint hogy kapcsolatba lépsz velünk.