Oldal kiválasztása

Azoknak a kedves látogatóinknak a számára, akik rendszeresen olvassák cikkeinket, bizonyára már ismerősen hangzik a betonpumpa kifejezés.

De talán mindazok, akik valamilyen építkezésbe fogtak, ugyancsak hallottak már erről a hasznos járműről. Ami ugyan drága, de nagyon hasznos lehet – vagy nem is olyan drága? És valóban hasznos? Máris elmondjuk.

Betonpumpa árak – mikor jöhet jól a betonpumpa?

A betonpumpát más néven betonszivattyúnak is nevezik, de a szakzsargon a „stetter” szót is használja rá egy népszerű márka után.

Függetlenül attól, hogy minek hívjuk, bizonyos esetekben elengedhetetlen lehet a használata. Elsősorban akkor van szükségünk, ha valamilyen okokból kifolyólag nehezen megoldható az, hogy hogyan juttassuk el a betont oda, ahova szeretnénk.

Ezen a speciális járművön ugyanis, a nevéhez illően, található egy cső, amit lehet mozgatni és megfelelő helyre irányítani. A cső segítségével a betont szállító tehergépkocsiból kiszivattyúzzák az anyagot. Így az a cső túlsó végénél pont oda kerül, ahova szeretnénk.

Betonpumpa árak, Beton - Dimenzió

Betonpumpa árak – miből áll össze a költsége?

Betonpumpa rendelés esetében általában van egy általános kölcsönzési óradíj (körülbelül 17 000 Ft), illetve egy úgynevezett ki- és beállási díj.

De olyan is van, hogy a kettőt összevonják. Ebben az esetben viszont van egy minimális óramennyiség, amit mindenképpen ki kell fizetni a használata során. De nagy valószínűséggel ezzel jobban is járunk, hiszen általában a minimális óramennyiség valóban szükséges a feladat elvégzéséhez.

Betonpumpa ár – mitől függ, hogy mennyibe kerül?

Az, hogy mennyibe fog kerülni a betonpumpa kölcsönzésének költsége, elsősorban attól függ, hogy kitől rendeljük meg.

De ezen kívül is van néhány tényező, ami befolyásolhatja a betonpumpa árát.

  1. A betonpumpa csövének hossza

Minél hosszabb a cső, annál többe kerül a betonszivattyú használata.

  1. Sima vagy speciális betonpumpát szeretnénk

Léteznek olyan betonpumpa járművek, melyek rendelkeznek betonmixerrel. Ezt nevezik pumixnak, mivel egyesíti a pumpa és a betonmixer előnyeit. A pumix gépkocsi bérlésének nyilván magasabb a díja. Viszont ebben az esetben nem kell külön belekalkulálnunk a költségeinkbe a beton kiszállításának árát.

Tipp:

Előfordulhat, hogy a számítások azt mutatják, mégis akkor jövünk ki jobban, ha külön rendelünk egy betonmixert és ezen kívül betonpumpát. De az is lehet, hogy az építkezés körülményei indokolják ezt a megoldást. Ebben az esetben viszont érdemes odafigyelni arra, hogy mindig legyen ott bedolgozásra váró beton, mialatt a pumpát használjuk. Így nem kell feleslegesen költenünk a betonszivattyú állásidejére, amíg nem tud dolgozni.

Betonpumpa, betonmixer, pumix – nálunk mindent megtalál, amire csak szüksége van az építkezés során, a legkedvezőbb árakon!

betonpumpa árak