Oldal kiválasztása

Betonpumpálás a mixerbeton „slagjával”

Megmutatjuk, mennyivel egyszerűbb, mint manuálisan

Mi köze a betonpumpálásnak a slaghoz, amikor a betonpumpálás egy építőipari feladat, a slag pedig a kerti munkálatok (locsolás) része?

Márpedig a betonpumpálás egy olyan eszközzel, nevezetesen a betonpumpával történik, ami a mixerbeton egyik legfontosabb kelléke lehet. Ez alapján pedig ennél merészebbeket is merünk állítani. Ha építkezéséhez a legjobb alapanyagot és egyúttal a legprofibb eszközöket szeretné használni, akkor mixerbetont rendel, amit betonpumpálással juttat a helyszínre.

A betonpumpálás eszköze a betonpumpa

Ezt a meglehetősen praktikus találmányt, a betonpumpát más néven – főleg a szaki bennfentesek körében – bizalmasan „stetter” néven is szokták emlegetni. Hogy is néz ki ez a betonpumpa, és hogyan történik a betonpumpálás?

A betonpumpa – más néven betonszivattyú – valójában egy hosszú cső, ami legtöbbször egy speciális járművön található. Ezzel az eszközzel akár az egészen nehezen megközelíthető építkezési helyszínekre is el lehet jutni. Segítségével a mixerbetont rendkívül gyorsan és könnyedén el lehet juttatni oda, ahova leteríteni szeretnénk.

A betonpumpálás eszköze a betonpumpa

A betonpumpálás eszköze a betonpumpa

A mixerbeton betonpumpálással tud legegyszerűbben eljutni oda, ahova kell

És talán így már érthető, miért hasonlítható a betonpumpa egy mixerbetont „öntöző” slaghoz. A mixerbeton ugyanis, mielőtt elkezd megkötni, még nem szilárd, hanem (fajtától függő mértékben) kissé képlékeny, plasztikus halmazállapotú. A mixerbeton ezen jó tulajdonságát használja ki a betonpumpa, azáltal, hogy a műkődése során a mixerbeton képes mozogni a csőben. A betonpumpálás során pedig a mixerbeton úgy jön elő a betonpumpából, mint a víz a locsolócsőből.

Betonpumpa, Beton - Dimenzió

Betonpumpálás

Betonpumpálás és mixerbeton: a legkedvezőbb megoldás

Ha tehát az építkezés olyan területen folyik, amit nem könnyű megközelíteni, betonpumpára és ezáltal betonpumpálásra mindenképpen szükség lesz. Szerencsére a betonpumpálás kifejezetten a mixerbetonhoz lett kitalálva. Azaz, ha mixerbetont rendelünk, és hozzá a betonpumpálást választjuk, akkor a lehető legkisebb energia- és időráfordítással oldhatjuk meg a betonozást.

Persze ez így leírva a nem hozzáértőknek talán nem hangzik túl meggyőzően. A szakemberek azonban nagyon is jól tudják, mekkora könnyebbség a betonozás során a betonpumpálás folyamata. De legegyszerűbb talán az, ha saját szemünkkel győződhetünk meg a betonpumpálás és a manuálisan történő betonozás különbségéről.

Most íme, megmutatjuk, hogy hogyan nézne ki egy nagyobb méretű ház betonozása betonpumpálás nélkül: így… Míg ugyanez a munka betonpumpálással valahogy így néz ki

Ezek alapján talán érthető, hogy mit jelent az, hogy a betonpumpálás valóban a legegyszerűbb megoldás. Ráadásul az, hogy a kézi munkaerőt gépi eszközökkel helyettesítjük, korántsem feltétlenül jelenti azt, hogy a betonpumpálás ára sokkal magasabb lenne. Csak éppen meg kell találni azt a céget, amelyikkel a legjobban járhatunk. Amelyik a kiváló minőségű mixerbetont és a betonpumpáláshoz szükséges eszközöket is a legkedvezőbb feltételekkel kínálja. Állunk rendelkezésre!