Oldal kiválasztása

Betonszállítás

Betonszállítás, mikor van rá szükség? Ha nem az építési helyszínen kívánjuk kikeverni a szükséges betonmennyiséget.

Korábban már írtunk róla, hogy a helyileg kevert betonnak is megvan a maga felhasználási helye. De összességében elmondható, hogy alapvetően inkább akkor ez a megoldás, ha:

  1. minimális mennyiségű betonalapanyagra van szükségünk, vagy
  2. másodrendű, kevésbé fontos építmények betonozásáról van szó.

Ezért a legtöbb esetben fel kell készülni arra, hogy az előre elkészített betont oda kell szállítani. Ez a helyzet akkor is, ha egy családi ház építéséről van szó.

Az előre gyártott beton szigorú minőségi előírások alapján készül, amelynek meg kell felelnie. Ám ahhoz, hogy valóban alkalmas legyen az adott építkezéshez, nem mindegy, hogy milyen állapotban kerül a telephelyről helyszínre. Ezért a beton kiszállítása előtt mindenképpen szükség van előzetes egyeztetésre.

Betonszállítás: Betonkeverő, Beton - Dimenzió

Betonszállítás – miket kell figyelembe venni?

Az első és legfontosabb lépés az, hogy pontosan meghatározzuk a szükséges beton minőségét, összetételét. Ideális esetben, ha már megvan az építési engedély és elkészültek a tervrajzok, akkor ezzel nem sok dolgunk lesz. Ugyanis azon rajta kell lennie, hogy milyen fajta betonra van szükség.

Ha valamilyen okból kifolyólag nem áll rendelkezésre a tervrajz, a kivitelező tud segíteni a betontípus meghatározásában. De természetesen mi is tudunk segíteni ebben.

Mivel a betont akkor tudjuk felhasználni a célterületen, ha megfelelő mértékben képlékeny, fontos, hogy ez megmaradjon a kiszállítást követően is. Ez úgy oldható meg, ha a megrendelés előtt tisztában vagyunk a

  • felhasználás módjával;
  • a célhelyszín telephelyünktől való távolságával;
  • a célhelyszín speciális tulajdonságaival (pl. megközelíthetőség).

Érdemes tehát a szóbeli egyeztetés mellett egy helyszíni felmérést is végezni megrendelés előtt, melyet cégünk ügyfelei számára díjmentesen biztosítja. Ez abban is segít, hogy felmérjük, milyen egyéb eszközökre (pl. betonpumpa) lesz majd szükség. Továbbá annak meghatározásához, hogy milyen szállítóeszköz a legmegfelelőbb a beton helyszínre juttatásához.

Betonszállítás, mixer beton, Beton - Dimenzió

Betonszállítás – miben segíthet nekünk Ön?

A megrendelőinkkel való hatékony együttműködés teszi lehetővé, hogy mindenki elégedett legyen a közös munka eredményével. Hogy miben tud Ön nekünk segíteni?

  1. A helyszín címének pontos megadásával, hogy a beton eljuttatása zökkenőmentesen, felesleges kitérők nélkül történjen.
  2. Egy, a helyszínen tartózkodó kontaktszemély elérhetőségeinek megadásával, akihez fordulhatunk a kiszállítás során.
  3. Amennyiben a célhelyszínre való behajtás engedélyköteles, a szükséges előzetes engedélyek beszerzésével.

Bármilyen kérdése van, ne habozzon, tegye fel bátran! Bízunk benne, hogy megrendelése után Önt is elégedett ügyfeleink között tudhatjuk majd.