Oldal kiválasztása

Kész beton rendelés, avagy miért jó a transzportbeton?

Ha házat akarunk építeni vagy bármiféle olyan munkálatot végezni melyhez betonra van szükség, többféle lehetőség közül választhatunk, hogyan szerezzük be. Lehet előre megrendelni, lehet házilag a helyszínen kikeverni, de ezek kettő kombinációja is lehetséges.

Ezek közül mindegyiknek megvan a helye, és mindegyik rendelkezik hátrányokkal és előnyökkel is. Összességében azonban elmondható, hogy az esetek többségében akkor járunk a legjobban, ha előre kikevert, kissé képlékeny betont rendelünk. Főleg, ha ezt házhoz is szállíttatjuk.

Készbeton rendelés, Beton - Dimenzió

Készbeton rendelés, Beton – Dimenzió

 

Készbeton-rendelés kisebb, kevésbé fontos építési munkálatokhoz

Talán többen tisztában vannak azzal, hogy a beton viszonylag kevés, és nem túl bonyolult összetevőkből áll. Így kézenfekvően adódik a lehetőség, hogy ne magát a betont, hanem az összetevőit rendeljük meg és juttassuk el a helyszínre. Ez az egyik módja annak, hogy hozzájussunk, de lássuk, az összes lehetőséget.

 1. Betonalapanyagok beszerzése, házhoz szállítása, betonkeverés házilag

Ez ugye a fentebb említett módszer. Sokan választják ezt, akik nem bíznak az előre legyártott építési anyagok minőségében. És valóban, kisebb és kevésbé kényes munkálatok esetében akár jó is lehet, ha ezt választjuk. A házi betonkeverés előnyei:

 • könnyebben tudjuk ellenőrizni, irányítani a munkálatokat, ha mi tartunk mindent kézben (viszont ilyenkor nem árt, ha értünk is hozzá);
 • mi döntjük el, mikor, mit, hogyan és kivel végeztetünk (de legyen rá időnk bőven);
 • az anyagköltség jóval kedvezőbb lehet, mint ha előírt szabványok szerinti kész betont rendelünk (de ehhez hozzájön az extra munkaerő és munkaidő költsége).
 1. Kész beton rendelése: szárazbeton-keverék rendelése

Más néven zsákos betonként is ismert. Lényegében már nagyrészt előkevert beton, csak a szükséges vízmennyiséget kell a helyszínen hozzáadni. 25-40 kg-os kiszerelésekben kapható. Ez a következő esetekben lehet jó nekünk:

 • ha csak minimális betonra van szükségünk (1 m3 betonhoz viszont már kb. 60 zsákra lenne szükség, aminek költsége mintegy háromszorosa lehet a transzportbetonnál);
 • ha könnyű, nem terhelhető, hőszigetelő betonra van szükségünk;
 • javítási és nem építési feladatokhoz.

Tehát elmondható, hogy inkább speciális, kevésbé fontos és kismértékű építési munkák esetében járhatunk jól a fenti megoldásokkal.

Minden más esetben viszont anyagilag és hosszútávon is jobban járunk, ha kész, gyárilag előkevert betont rendelünk.

Betonozás, Beton - Dimenzió

Készbeton rendelés, Beton – Dimenzió

Készbeton-rendelés, ha fontos az ár-érték arány és a minőség

Az úgynevezett transzportbetonok mára egyértelműen a legtöbb mérvadó építkezés alapanyagai. Szabványok határozzák meg a megfelelő minőségeket, attól függően, hogy milyen célra használjunk. Óriási előnyük, hogy már nem kell hozzájuk keverni semmit, és mivel kissé képlékenyen szállítják ki, azonnal beépíthetők. Házépítésnél is egyértelműen ez a jó megoldás.

És hogy miért jó, ha ezt választjuk?

 • Összességében olcsóbban jöhetünk ki belőle, mint ha házilag gyártjuk.
 • Garantált minőség, hosszú távon.
 • Időt, energiát és munkaerőt spórolunk vele.

Ha mindezek fontosak önnek, forduljanak hozzánk bizalommal: Beton – Dimenzió.