Oldal kiválasztása

Miért elengedhetetlen, hogy valóban minőségi mixerbetont használjunk építkezéshez?

Egy építkezés során azért rendkívül fontos, hogy valóban minőségi mixerbetont használjunk – mert akár életek is múlhatnak rajta.*

Persze a jó minőségű mixerbeton megléte önmagában még nem elég. Az is éppolyan fontos, hogy a jó minőségű mixerbetont szakértő és gondos kezek dolgozzák be és utókezeljék szakértően.

De nézzük meg egy kicsit részletesebben a kérdést. Így talán cikkünk végére érthető lesz, miért állítottuk ilyen sziklaszilárdan, hogy akár életünk is múlhat a minőségi mixerbeton meglétén.

A minőségi mixerbeton elengedhetetlen az építkezéshez, de mit jelent, hogy „minőségi”?

A mixerbeton, talán nem mondunk vele újat, egy speciális betonfajtát jelent, amit üzemileg állítanak elő, szigorú minőségű előírások alapján.

Márpedig ezek az előre meghatározott előírások azért lettek kitalálva, hogy a mixerbeton jó minősége valóban számon kérhető legyen.

Milyen előírásokról van szó? Többek között ilyenekről:

  • a mixerbeton összetétele pontosan a szükséges anyagokból álljon;
  • a mixerbetonba kerülő összetevők tűpontosan az előirányzott mennyiségben és arányban legyenek benne;
  • a mixerbeton úgy legyen tárolva addig, míg be nem dolgozzák, hogy a minősége ne romoljon;
  • a mixerbeton szállítása is az előírtak szerint történjen; stb.

Köszönhetően ezeknek az előírásoknak, egy valóban lelkiismeretes betonüzem/betonforgalmazó alapvetőnek tekinti, hogy mindezeket a szabályokat betartsa.

Minőségi mixerbeton minden építkezéshez, a balesetek elkerülése érdekében

Nos, a mixerbeton nem egy játékszer, ahogyan az építmények sem legóból készülnek, játszadozás céljából.

Legyen szó bármilyenféle építményről, ha mixerbetonból készül, akkor ott már komoly súlyok vannak, óriási terhek elviselésére. Ha azonban nem megfelelően mérjük fel a betonépítmény terhelését, és nem a megfelelő minőségű mixerbetont használunk, az komoly balesetekhez vezethet.** Ilyenkor elég lehet akár csak egy rossz lépés vagy mozdulat, és máris kész a baj.

Adott esetben pedig akár rengeteg ember élete múlhat azon, ha például egy házépítés során nem figyelünk oda a mixerbeton minőségére*.

Minőségi mixerbeton minden építkezéshez, hogy ne következzen be katasztrófa

Gondoljunk csak a különféle váratlan helyzetekre, nem várt eseményekre. A hurrikánokra vagy árvizekre. Bár hazánkat ezek kevésbé fenyegetik, egy erősebb földrengés esélye nem olyan kicsi…

Márpedig egy ilyen nem várt katasztrófa hihetetlen károkat tud okozni, még akkor is, ha mindent megteszünk az elkerülésükre. És ilyenkor nagyon nem mindegy, milyen anyagból vannak azok az épületek, melyeket az összeomlás fenyegeti. A nem a katasztrófavédelmi előírásoknak megfelelően megépített, megfelelő minőségű mixerbetonból készült házak emberek életének százaiba kerülhetnek.

Előzzük meg együtt a baleseteket: válasszon ön is minőségi mixerbetont építkezéséhez!

Betonozás szakemberrel és mixerbetonnal - Minőségi mixerbeton

 

* Forrás

*, ** Utolsó megtekintés: 2023-02-21