Oldal kiválasztása

Mixerkocsi vagy betonpumpa, hogyan alapozzuk családi házunkat?

Egy ház alapozása rendkívül felelősségteljes feladat, mivel a jó házalap alapozza meg a ház hosszan tartó stabilitását.

Ha tehát szeretnénk, hogy jó és tartós alapra épüljön családi házunk, akkor nagyon nem mindegy, milyen lesz az az alap. Milyen betonnal, milyen módon készül el…Mixerkocsi és betonpumpa, hogyan alapozzunk?

Miért fontos tudnunk, hogy milyen mixerbeton kell családi házunk alapjába

…teheti fel a kérdést bárki, aki nem építési szakember, még akkor is, ha netán családi ház építtetésébe fogott. És tulajdonképpen nagyon is jogos ez a kérdése.

Az esetek nagy részében ugyanis valóban nincs szükség arra, hogy a megrendelő határozza meg családi házunk alapjának mixerbetonfajtáját. Ezt ugyanis megteszi helyette a generálkivitelező, akit legtöbb esetben megbízott családi háza építésével.

De azért mégsem árt, ha legalább valamelyest képben vagyunk a családi ház alapjához szükséges mixerbetonokat illetően. Mégpedig azért, hogy tudjuk ellenőrizni, hogy valóban az alapozáshoz megfelelő, minőségi mixerbeton kerül bele, méghozzá a megfelelő módon.

Milyen módokon kerülhet mixerbetonunk családi házunk alapjába?

Az ugyebár természetes, hogy családi házunk jellemzően sávalapja csakis az arra alkalmas, minőségi mixerbetonból kell, hogy készüljön. Kérdés, hogy ezt a mixerbetont hogyan, egészen pontosan milyen eszközökkel juttatjuk el oda, ahova kell.

Erre alapvetően kétféle lehetőségünk van:

  • mixerkocsival szállíttatjuk ki és onnan juttatjuk el valahogyan a mixerbetont;
  • a mixerkocsi mellé rendelünk betonpumpát is, és azzal kerül a mixerbeton házunk alapjába.

Felmerül tehát a kérdés: melyik mixerbeton-rendelési módszert ajánljuk? Mindkettőnek megvannak ugyanis az előnyei és hátrányai.

Mixerkocsi és betonpumpa, hogyan alapozzunk?

Mixerkocsi és betonpumpa, hogyan alapozzunk?

Családi ház alapozása: Mixerkocsi és betonpumpa

A mixerkocsi gyors, költséghatékony módja a mixerbeton kiszállításának akár egy családi ház alapjába is. Léteznek nagyobb és kisebb méretű mixerkocsik is. A nagyobb érthető módon egyszerre nagyobb mennyiségű mixerbeton szállítására képes. Ezzel szemben a kisebbik mixerkocsi előnye, hogy gyorsabbak, és könnyebb az építési területen mozogni velük.

A mixerkocsi további előnyei:

  • alacsonyabb ár,
  • nehezebben megközelíthető helyekre is könnyebben be tudnak jutni.

Fontos viszont tudni, hogy a mixerkocsihoz is nagy hely szükséges, és minden irányból hozzá kell tudni férni az építkezésen.

Családi ház alapozása mixerkocsival szállított mixerbetonnal és betonpumpával

A betonpumpával történő bedolgozás főbb előnyei:

  • nagyságrendekkel meggyorsíthatja a betonozást;
  • pontosan lehet vele dolgozni;
  • a mixerbeton réteges leterítésére is képes.

Hátránya viszont, hogy ennek is nagy a helyigénye, nem minden építési területhez alkalmas (pl. felső vezetékek alá nem fér be).

Mixerkocsi és betonpumpa, hogyan alapozzunk?

Mixerkocsi és betonpumpa, hogyan alapozzunk?

Tipp:

Nem tud dönteni? Akkor válasszuk a mixerkocsi és a betonpumpa kombinációját, azaz a pumix rendelését családi házunk alapjának, a mixerbetonnak a kiszállítására.

Mixerbeton Budapest, mixerkocsi bérlés, betonpumpa, pumix rendelés a betonozás szakértőjétől. Ha minőségi mixerbetont szeretne szakértőktől, kérje árajánlatunkat.