Oldal kiválasztása

A transzportbeton egy építészeti szakszó. A transzportbeton jelentése számos szótárban, építészeti szakkönyvben megtalálható. Ám a transzportbeton jelentése számunkra egészen más, mint a hivatalos meghatározások. A transzportbeton ugyanis nekünk a szívügyünk – mert mi tudjuk, hogy mit jelent valójában az, hogy transzportbeton.

A transzportbeton/mixerbeton jelentései hivatalosan

„A transzportbeton gyárilag előállított és a helyszínre szállítás folyamán kikevert beton.” – tudhatjuk meg a transzportbeton hivatalos jelentését a Topszótárból.*

Mi is többször ejtettünk már szót arról, hogy mi is az a transzportbeton. Sőt, még meg is fogalmaztuk röviden és nagyon frappánsan a transzportbeton jelentését:

„A transzportbeton olyan betonkeverék, amelyet szigorú szabványok, előírások alapján az üzemünkben állítunk elő. Speciális szállítóeszközben szállítjuk a felhasználás helyére, és készrekevert állapotban adjuk át önnek.”(forrás*)

De őszintén meg kell vallanunk: a transzportbeton/mixerbeton számunkra valami egészen mást jelent. Ezt pedig nem igazán lehet egyetlen mondatban összefoglalni. Így inkább lássuk, hogy mi mindent takar a transzportbeton jelentése.

Transzportbeton jelentése

A transzportbeton jelentése: a megbízható betonanyag

A transzportbeton jelentése mindenekelőtt azt takarja, hogy garantált a minősége. Hogyan garantálja a minőséget a transzportbeton?

Az, hogy a transzportbeton üzemileg előállított, azt jelenti, hogy rendkívül szigorú szabályozások vonatkoznak rá. Pontosan meg van határozva az adott betonminőség funkciója, összetétele, állaga. A transzportbeton esetében nem fordulhat elő az, hogy „hoppá, ez most véletlenül egy kicsit lágyabbra sikerült…”

A transzportbeton – mixerbeton: stabilan, szilárdan egy életen át

De miért fontos az, hogy a transzportbeton minősége garantált legyen? Nem azért, hogy lehessen keresgélni a mindenféle szám és jelölés között, hogy melyik beton is a megfelelő. Ezek a jelölések mindössze egy célt szolgálnak. Azt, hogy ezzel biztosítsák azt, hogy a transzportbeton/mixerbeton valóban időtállóan szilárd, stabil és ép maradjon, ameddig csak szükség van rá.

Persze önmagában az, hogy a transzportbeton anyaga kiváló, még nem garantálja, hogy a belőle készült építmény is az lesz. Ehhez még szükséges a szakértő kéz és az utólagos odafigyelés is.

A transzportbeton jelentése: könnyen kezelhető

A transzportbeton egyik legjobb tulajdonsága az, hogy friss állapotban képlékeny. Ennek köszönhető az, hogy könnyen le lehet teríteni, és az elvárásoknak megfelelően alakítani. Kötés után viszont szilárdan áll hosszú éveken át.

Transzportbeton jelentése: Betonozás, Beton - Dimenzió

A transzportbeton/mixerbeton: költséghatékony

A nagyüzemileg előállított transzportbeton azt jelenti, hogy fajlagosan kedvezőbb árú tud lenni. Ráadásul bedolgozásakor időt, energiát és munkaerőt spórolhatunk vele. Így tudunk minden vevőnk számára költséghatékony megoldást nyújtani.

Igen, számunkra a transzportbeton mindezt jelenti, és még ennél is többet. De az nem elég, hogy csak a számunkra jelentse mindezt. A mi küldetésünk az, hogy ügyfeleinknek is megmutassuk, mit is jelent valójában a transzportbeton. Adjon rá lehetőséget, hívjon most, és ön is megtapasztalhatja!

* Utolsó megtekintés: 2021-04-15