Oldal kiválasztása

Mennyibe kerül egy mixerbeton?

Mitől függ az ára +2 nagyon fontos jótanács

Ha valaki építkezésbe kezd, az első és legfontosabb kérdés, ami felmerül benne: vajon mennyibe kerül egy mixerbeton, mikor lehet kedvező az ár?

Ilyenkor manapság sokan egyből rákeresnek az interneten, és a köbméternyi egységárakat nézve kiválasztják a legolcsóbb mixerbetont, és gyorsan megrendelik.

Ámde nagyon könnyen előfordulhat, hogy meglehetősen csalódni fognak… Hogy miért? Mert egyrészt azt, hogy mennyibe kerül egy egységnyi mixerbeton, több tényező befolyásolja. Másrészt pedig magának a betonozásnak a mixerbeton ára csak egy része. Így aztán még az is előfordulhat, hogy összességében rosszabbul járunk, mintha megvettük volna a drágább mixerbetont.

Mennyibe kerül egy mixerbeton? Mixerbeton, Beton - Dimenzió

Hogy mennyibe fog kerülni egy mixerbeton, az alapvetően 2+1 tényezőtől függ

Az, hogy mennyibe kerül majd nekünk a mixerbeton, mindenekelőtt két dologtól függ:

  • hogy pontosan milyen fajta mixerbetonra van szükségünk – ugyanis a mixerbetonnak is igen sokféle fajtája létezik, attól függően, hogy mire fogják használni
  • az sem mindegy, hogy mennyi mixerbetonra van szükségünk:
    • ha kevesebb, mint 1 m3 mixerbeton kell, akkor előfordulhat, hogy jobban járunk, ha készbetont rendelünk, vagy magunk keverjük ki házilag
    • ha tudjuk a pontos mixerbeton-mennyiséget, az alapján előre meg tudjuk tervezni a mixerbeton kiszállításának legkedvezőbb módját

És végül, de egyáltalán nem utolsósorban, hogy mennyibe kerül a mixerbeton, azon is múlik, hogy melyik üzemből rendeljük meg. Például lehet, hogy az egy adott mixerbeton azért kerül kevesebbe, mint a másik, mert sokkal gyengébb minőségű. Így lehet, hogy rövid távon úgy tűnik, hogy jobban járunk. Ám lehetséges, hogy később sokkal többe fog kerülni nekünk a választás.

Hogy pontosan tudjuk, mennyibe kerül a mixerbeton, bele kell számolni a járulékos költségeket

Önmagában az, hogy megnézzük, mennyibe kerül egy mixerbeton, nem fogja nekünk megmutatni, hogy végül valóban mennyire jön ki az ára. Nem szabad elfeledkezni a mixerbeton hozzánk kerülésének költségéről, ami ugyancsak több összetevőből áll:

 

Mennyibe kerül egy mixerbeton? Mixerbeton - Beton - Dimenzió Kft

 

Végül pedig 2 jótanács:

 

  • Nem mindegy, hogy bruttó vagy nettó az ár! Mielőtt megörülnénk, hogy milyen kevésbe kerül a kiválasztott mixerbeton, érdeklődjük meg, hogy a megadott árak bruttóban vagy nettóban értendőek! Nehogy utólag érjenek meglepetések…
  • Ne rendeljük meg azonnal az interneten kinézett mixerbeton köbméternyi ára alapján a nekünk szükséges mixerbeton-mennyiséget! Előtte mindenképpen egyeztessünk a céggel! A neten található mixerbeton árak ugyanis leginkább csak általános, tájékoztató jellegűek. Nem mutatják meg, hogy valójában mennyibe fog kerülni nekünk a mixerbeton. A konkrét árajánlatot pedig az adott munkára szabva tudják pontosan megadni – és ebben az esetben sokkal jobban is járhatunk.