Oldal kiválasztása

Mixerbeton szállítása: mit, miben, hogyan?

Ha valaki merészen házépítésbe fogott, nagy valószínűséggel nem fogja tudni elkerülni, hogy mixerbetont kelljen használni hozzá. Ha pedig kell az építkezéshez mixerbeton, akkor annak el kell jutnia az építkezés helyszínére. Vagyis ez azt jelenti, hogy szükség lesz a mixerbeton szállítására, valahogy meg kell oldani a mixerbeton szállítását.

Miért érdemes beszélnünk arról, hogyan, miképpen történik a mixerbeton szállítása? Azért, mert nem mindegy, hogy hogyan, miben, miképpen szállítjuk ki a mixerbetont az építkezés helyszínére.

A mixerbeton szállítása ugyanis erre alkalmas, speciális járművekben történik, de ez még nem minden. Az sem mindegy, hogy konkrétan milyenfajta mixerbeton szállításáról van szó. Mitől függ, hogy miben történik a mixerbeton szállítása, milyen szállítóeszközök alkalmasak mixerbeton szállítására, és pontosan hogyan történik a mixerbeton szállítása?

Mixerbeton szállítása- Beton - Dimenzió Kft

Mixerbeton szállítása- Beton – Dimenzió Kft

Mitől függ, hogy miben történik a mixerbeton szállítása?

Több tényező határozza meg azt, hogy milyen jármű lesz a legalkalmasabb az adott feladatra összeállított mixerbeton szállítására. Ezek közül a legfőbb szempontok:

Más szállítóeszköz alkalmas például földnedves mixerbeton és más az ennél képlékenyebb fajta mixebeton szállítására. Ugyanígy, ha csak kevesebb mixerbetonra van szükségünk, akkor előfordulhat, hogy szélsőséges esetben egy sima billenős teherautó is alkalmas lehet.

De legtöbbször ennél azért különlegesebb járművek lesznek a megfelelők a mixerbeton szállításához. Melyek lehetnek ezek az extra, mixerbeton-szállító járművek?

Milyen járműveket használnak mixerbeton szállítására?

A sima billenőkocsik helyett leggyakrabban a következő járművekkel történik a mixerbeton szállítása:

A mixerautót speciálisan mixerbeton szállítására fejlesztették ki. A lényege, hogy miközben szállítja a mixerbetont az építkezés helyszínére, képes arra, hogy bedolgozásra alkalmas, képlékeny állagban tartsa a mixerbetont. Ezt a rajta található nagy tartály és a benne levő keverőlapát segítségével tudja megvalósítani.

A pumix még a mixerautónál is speciálisabb, mixerbeton szállítására alkalmas gépjármű. Ez tulajdonképpen kétféle eszközt egyesít magában. Egyrészt a mixerautót, mert van keverőlapátos tartálya, másrészt pedig az úgynevezett betonpumpát. Ezt az építkezés helyszínén arra szokták használni, hogy egyszerűen és gyorsan juttassák el a mixerbetont közvetlenül oda, ahol bedolgozzák. Ezáltal pumix rendelésével akár két legyet is üthetünk egy csapásra.

Mixerbeton szállítása, Beton - Dimenzió

Mixerbeton szállítás, Beton – Dimenzió

Hogyan válasszuk ki a mixerbeton szállításra legalkalmasabb járművet?

Mielőtt megrendelnénk a mixerbeton szállítását, fontos tudni, hogy pontosan milyen és mennyi mixerbetonra, milyen célra, pontosan hová kell a mixerbeton. Ezek alapján az a mixerbeton forgalmazásával foglalkozó cég fog tudni abban segíteni, hogy végül melyik szállítóeszköz a legalkalmasabb és legköltséghatékonyabb.

Mixerbeton rendelés, mixerbeton szállítás, mixerbeton Budapest. Várjuk megtisztelő megkeresését!