Oldal kiválasztása

Mixer beton ár – miért kedvező? Sokan úgy gondolják, hogy saját házukat legegyszerűbben és a lehető legolcsóbban úgy készíthetik el, ha – ők maguk építik fel. Így biztosak lehetünk abban, hogy az kerül a betonba, amit mi akarunk. És persze jóval kevésbé drága az ára, mintha kész betont rendelnénk hozzá.

De vajon biztos tényleg így van, hogy az a beton lesz jó, amit mi keverünk ki? És az is, hogy így lesz az ára a legkedvezőbb is? Eláruljuk: nem…

Mixer beton ár: de mi is az a mixerbeton?

Kezdjük az elején. Mi az alternatívája a házilag kikevert betonnak?

Természetesen az, ha előre kikeverve, készen rendelünk betont. Ez az a beton, amit úgy neveznek, hogy transzportbeton, de mixerbetonként is emlegetnek.

A hivatalos meghatározás szerint a mixerbeton olyan, a megfelelő üzemben készült, előre kikevert betonanyag, amelynek szigorú minőségű előírásoknak kell megfelelnie.

A mixerbetont előre meg kell rendelni és az adott munkának megfelelő minőségű betont kell kiválasztani. Ezt a kész, frissbetont aztán speciális járművel szállítják az építési helyszínre.

Sokan azt gondolják, hogy a mixerbeton ára jóval magasabb, mint ha mi keverjük ki a helyszínen a jó öreg betonkeverővel. Elvégre a nagyüzemi gyártás illetve speciális kiszállítás jócskán megdobja a költségeket…

Mixerbeton ár - Beton - Dimenzió Kft

Mixer beton ár: miért lehet kedvezőbb, mint a házilag kikevert?

Valójában a mixerbetonnál igazából akkor lehet kedvezőbb, ha mi keverjük ki a betont, amennyiben csak nagyon kevés betonra van szükségünk.

De mit is értünk nagyon kevésen? Gondoljunk bele: 1 m3, 20 cm vastag beton körülbelül 5 négyzetméterre elég – ami, valljuk be, nem túl nagy méret.. Ráadásul ennek a betonmennyiségnek a tömege mintegy 2200-2500 kg… Mindezt kézileg, otthon kikeverni nem kevés munkával, energiával jár, és még így is csak egy kis felületet kapunk.

Betonpumpa, Beton - Dimenzió

Mixer beton ár: miért jöhetünk ki olcsóbban vele?

Lássuk, mi az oka annak, hogy üzemből rendelve miért lehet kedvezőbb a mixerbeton ára:

  1. A betonüzemek a nagy tételben történő gyártás miatt jóval kedvezőbb áron tudják beszerezni az alapanyagokat. Így a kész mixerbeton ára is kedvező tud lenni.
  1. A többnapos munkálatok (beton kikeverése, leterítése) mindössze néhány órányira csökkennek. Hiszen nem kell mást tennünk, mint megrendelni a megfelelő betont, amit ki is szállítanak. És természetesen a megfelelő eszközökkel azonnal le is terítenek. Így nemcsak az idővel spórolunk, hanem a kézi munkaerőből is kevesebbre lesz szükség.
  1. A mixerbeton kiszállításának költsége már mindössze 3 köbméter beton megrendelésétől kedvező áron elérhető.
  1. A mixerbeton a szigorú szabályozás miatt garantáltan jó minőséget tud nyújtani. Így nem kell attól tartanunk, hogy idő előtt javítani kell: hosszútávon mindenképp megtérül az ára.

Rendelje meg most a szükséges mixerbetont a betonozás szakértőjétől, és nem fog csalódni! Tekintse meg árlistánkat, és hívjon minket bizalommal!