Oldal kiválasztása

Mixerbeton vagy kézi keverés…melyik a jobb, ez itt a kérdés

Ha valaki rövid és tömör választ szeretne, akkor már most eláruljuk: a mixerbeton a jobb. De mi ennek az oka? Valójában számos érv szól amellett, hogy ha választhatunk a mixerbeton vagy beton kézi kikeverés között, akkor az előbbire voksoljunk. Lássuk a részleteket, hogy miért.

Mixerbeton vagy kézi keverés: az idő manapság pénzbe kerül

Az igazság az, hogy a kézi betonkeverés fölött már elszállt az idő. Régen egyáltalán nem volt ritka, hogy ki-ki a maga háza tájékán a kisebb, kevésbé kényes betonozási munkálatokat kézileg csinálta meg. Megrendelte a betonkeverő gépet, megvette a szükséges alapanyagokat, és összehívta a barátait egy kis közös betonozásra. Ez aztán egy többnapos, csapatépítő mókává vált.

Mixerbeton vagy kézi keverés?

Mixerbeton vagy kézi keverés

Persze fel lehet fogni a kézi betonkeverést és a kívánt felület kézileg történő lebetonozását egy jó kis szórakozásnak is. De igazából ez csak akkor jó, ha tényleg a kellemes, ámde hosszas együttlét a fő cél. Mert ha komoly munkaként fogjuk fel a kézi betonkeverést és betonozást, akkor az arra eltöltött időmennyiség már nagyon nem mindegy.

Merthogy a munka és főleg, az arra eltöltött idő: pénz. Márpedig nagyon nem mindegy, hogy mennyi pénz megy el a betonozásra, pláne, hogy konkrétan mire megy el az a pénz.

Mixerbeton vagy kézi keverés: ha megspórolná az időt és az energiát

Alapvetően a kézi keveréses betonozás lehet, hogy első ránézésre olcsóbbnak tűnik. Nem kell nagy gépeket rendelni az anyag odaszállításához, a bedolgozást pedig mi magunk is meg tudjuk oldani.

Igen ám, de azok a nagy gépek 1-2 óra alatt felhúznak akár egy egész házat is. Ezzel szemben mindez kézi keveréssel majd betonozással akár hetekig is elhúzódhat. És mennyivel jobban, hasznosabban el lehetne tölteni azt az időt más, gyümölcsözőbb módon is! Arról nem is beszélve, hogy legtöbbünk – valljuk be – azért nem egy okleveles építőmérnök, hogy a kisujjából kirázza, hogy kell csinálni.

Nem egyszerűbb akkor már, ha rábízzuk ezt a kellemetlen és fárasztó melót azokra, akik valóban értenek hozzá?

Mixerbeton vagy kézi keverés? Betonozás, Beton - Dimenzió

Mixerbeton vagy kézi keverés?

Mixerbeton vagy kézi keverés: hosszú távon megtérül a befektetés

Amellett, hogy időt és energiát spórolhatunk meg vele, a mixerbeton még egy óriási előnnyel rendelkezik a kézileg kikevert betonnal szemben. Ez pedig nem más, mint a garantált minőség, ami egyúttal az időtálló, hosszú távú használhatóságot is biztosítja.

Röviden összefoglalva tehát, mixerbeton-e vagy kézi keverés? Ha ugyanazért az árért:

  • időt és energiát spórolna;
  • szeretné a lehető legtovább élvezni a garantált minőséget,

akkor a mixerbetont választja. Merthogy mixerbeton = idő- és energiamegtakarítás + hosszú távú minőség. Mindezt pedig a szakértő hozza el önnek: betonozz.hu.