Oldal kiválasztása

Betonozás egyszerűen, 2 tipp, hogy hogyan oldhatjuk meg legkönnyebben

A betonozásról legtöbbünknek a jó öreg betonkeverő gép jut az eszébe. No meg a szakik, akik lassan, folyamatosan adagolják bele a cementet. A világ azonban  változik, fejlődik és szerencsére afelé tendál, hogy minden egyszerűbbé válik. A betonozást is megoldhatjuk jóval egyszerűbben annál, mint ahogyan régen az elődeink tették.

Hogyan lehet a betonozást minél egyszerűbben megoldani? Több lehetőség is rendelkezésünkre áll. Hogy végül melyik lesz számunkra az ideális, több tényezőtől függ. De hogy ne áruljunk zsákbamacskát: az esetek döntő többségében a mixerbeton rendelése a befutó.

Betonozás egyszerűen: Mixerbeton

Betonozás egyszerűen: Mixerbeton

Betonozás: hogyan válasszuk ki, nekünk melyik a legmegfelelőbb?

Ahhoz, hogy megtaláljuk a betonozás legegyszerűbb módját, mindenekelőtt a következőket érdemes átgondolni.

 • mit szeretnénk betonozni (kerítés, családi ház alapját, esetleg lépcsőt stb.);
 • mennyi betonalapanyagra lesz hozzá szükségünk;
 • valamint hogy mennyi:
  • idő,
  • energia,
  • munkás kéz,
  • anyagi forrás,
  • eszköz áll a rendelkezésünkre.

Ezen felül jó azzal is tisztában lenni, hogy milyen környezetben van a betonozandó rész (pl. mennyire jól megközelíthető).

Ha ezeket átgondoltuk, a következő lehetőségek jöhetnek számításba ahhoz, hogy minél egyszerűbben oldjuk meg a betonozás folyamatát.

Betonozás, Mixerbeton, Beton - Dimenzió

Betonozás betonpumpa használatával, Mixerbeton, Beton – Dimenzió

Betonozás egyszerűen #1: ha csak nagyon kevés betonra van szükségünk

Olyan munkálatokhoz van szükség betonozásra, amelyekhez kevesebb mint 1 köbméter (azaz átszámítva 1 liter) betonra van szükségünk? Ilyen lehet például, ha kisebb betonjavítási munkákat szeretnénk végezni kertünkben vagy kerítésünk alapját, esetleg járdát kívánunk betonozni.

Ebben az esetben biztosan nem éri meg, hogy beszerezzük a betonkeverő gépet, és mi magunk keverjük ki házilag a betont. De ez a kis mennyiségű beton még nem biztos, hogy megtérül, ha gyárilag kikevert, transzportbetont veszünk. (Bár a későbbiekben látni fogjuk, hogy a legtöbb esetben mégiscsak ez lesz a legjobb és legegyszerűbb megoldás.)

Hogyan lehet tehát ilyenkor a lehető legolcsóbban megúszni a betonozást? A válasz: a beton házi kikeverése helyett – vegyünk készbetont!

Betonozás egyszerűen #2: transzportbeton a legjobb megoldás, ha ennél több beton kell

Sokan úgy gondolják, hogy az előre gyártott beton rendelése, szállítása, bedolgozása a lehető legdrágább és legbonyolultabb betonozás – a valóság más. Amennyiben legalább 1 köbméternyi betonra van szükségünk, könnyen lehet, hogy jobban járunk ezzel a megoldással, több okból is:

És végül, még egy megoldás a lehető legegyszerűbb betonozásra. Bizonyos speciális esetekben, például kerítés készítéséhez már előre gyártott, kész betonpaneleket is lehet venni.

Minden másra pedig ott vagyunk mi: betonozz.hu – a betonozás szakértője.