Oldal kiválasztása

Földnedves beton rendelése – jó lehet-e mixerbeton helyett?

Hiába foglalkozunk már hosszú évek óta mixerbetonnal – elismerjük, létezhetnek olyan esetek, amikor mixerbeton helyett elegendő lehet a földnedves beton rendelése.

Ám ahelyett, hogy azonnal belevágnánk a földnedves beton rendelésébe, kezdjük azzal, mi a különbség földnedves beton és mixerbeton között.

Földnedves beton megrendelése előtt hasonlítsuk össze a mixerbetonnal

…De legelőször is: mi a hasonlóság földnedves beton és mixerbeton között? Az, hogy tulajdonképpen mindkettő egyfajta készbeton. Vagyis nem kell hozzá betonmixert bérelni, és nem kell hosszú órákat eltölteni a beton házilag történő kikeverésével.

De innentől kezdve már jönnek az eltérések, melyek miatt korántsem mindegy, hogy földnedves beton rendelés vagy mixerbeton rendelése mellett döntünk.

A földnedves beton rendelés nem biztos, hogy minden esetben jó választás lesz

A legnagyobb eltérés, amit nem árt figyelembe venni földnedves beton rendelése előtt, a bedolgozhatóságban rejlik.

A mixerbeton a kiszállítást követően azonnal bedolgozható (és azonnal be is dolgozzák gyorsan, betonpumpa segítségével, rendkívül rövid idő alatt). Ezzel szemben a földnedves beton a kiszállítást követően néhány óráig tárolható bedolgozás nélkül, anélkül, hogy különösebb mértékben romlana a minősége.

És ez az a szempont, amit mindenképpen érdemes megfontolnunk földnedves beton rendelése előtt. Tudjuk, illetve akarjuk-e tárolni a bedolgozást követően vagy sem a földnedves betont?

Mikor érdemes földnedves betont választani mixerbeton rendelése helyett?

Ha építkezésbe fogunk, akkor választhatunk: vagy mi keverjük ki, házilag a szükséges betonmennyiséget, vagy megrendeljük készen.

Tegyük fel, hogy nincs kedvünk/időnk/energiánk arra, hogy az utóbbit, a házilag kikeverést válasszuk. Vagyis készbetont rendelünk.

Ez esetben megint csak többféle választási lehetőségünk van: melyikfajta készbetont választjuk:

  • sima zsákos betont vásárolunk, amit akár a hátunkon is hazavihetünk az áruházból;
  • földnedves beton rendelés mellett döntünk, amit kihoz hozzánk a billencs, és kiönti valahova a kertbe;
  • mixerbetont rendelünk, amit egyúttal azonnal be is dolgoznak oda, ahova szükséges.

Ezek közül a sima zsákos beton nem nagyobb volumenű munkákhoz készült, inkább csak kisebb jellegűekre: például betonfelületek javítására alkalmas.

Marad vagy a földnedves beton rendelés, vagy a mixerbeton rendelése.

Ám egyvalamivel fontos tisztában lennünk. Ha a megrendelt földnedves betont nem dolgozzuk be azonnal, nem spóroljuk meg azt, hogy előtte dolgunk legyen vele.

Mixerbeton

Ha a legegyszerűbb, legbiztonságosabb módját keresi a betonozásnak: válassza a mixerbeton rendelését!

Földnedves beton rendelés vagy mixerbeton rendelése

Ha ugyanis a földnedves betont állni hagyjuk, az egy idő után tovább veszít a nedvességéből. Ezért a bedolgozása előtt mindenképpen át kell forgatni kicsit, sőt, adott esetben pótolni kell valamelyest benne a vízmennyiséget.

Márpedig, ha valaki nem szakmabeli, hiába tűnik mindez egyszerűnek. A hibázás lehetősége sokkal jobban megnő.

Ezért ha a legegyszerűbb, legbiztonságosabb módját keresi a betonozásnak: válassza a mixerbeton rendelését! Mixerbeton-rendelés a mixerbeton szakértőjétől.

Betonozás szakemberrel és mixerbetonnal - Földnedves beton rendelése