Oldal kiválasztása

A földnedves beton egy speciális betonfajta. Legkönnyebben talán úgy lehetne leírni, hogy valahol a házilag kevert beton és az előre kikevert transzportbeton között helyezkedik el.

Ez a  betonfajta bizonyos otthoni munkálatokra kifejezetten alkalmas lehet. Vannak előnyei a kézzel, a helyszínen kevert betonnal szemben, és vannak hátrányai a transzportbetonhoz képest. Lássuk most kicsit részletesebben, miben hasonlít eu a beton az egyikre, miben a másikra. Azaz milyen is valójában az a földnedves beton.

Milyen a földnedves beton a házilag kikevert betonhoz képest?

A földnedves beton hasonlít a házilag kikevert betonhoz abból a szempontból, hogy mindkettőt kisebb, kevesebb szakértelmet igénylő feladatokra használják. De itt körülbelül vége is a hasonlóságnak.

  1. A földnedves beton nem házilag kikevert beton

Vagyis a földnedves betont nem az keveri ki, aki a háza táját szeretné kicsit betonozással rendbe rakni. Ami jó, mert akkor nem nekünk kell még bajlódni ezzel a feladattal is.

Hátránya:

Azért valamicske munkánk mégiscsak lesz vele. Merthogy a betont közvetlenül a felhasználása előtt kicsit össze kell keverni egy kis vízzel, ahhoz, hogy kellően képlékeny legyen.

  1. A földnedves betont lehet egy kicsit tárolni, mielőtt felhasználjuk

A házilag kikevert, betonkeverővel készített betont azon frissiben fel kell használni, nehogy idő előtt megkössön. Ezzel szemben ez a beton 1-2 óráig egészen jól megőrzi az állagát.

Hátránya:

Ebből viszont az következik, hogy a  beton rendeléséhez szükség van valami olyan területre, ahol biztonságosan tudjuk tárolni a felhasználásig.

Milyen a földnedves beton? Betonozás zsalu nélkül

Milyen a földnedves beton a mixerbetonhoz képest?

A mixerbetont, csakúgy, mint a földnedvest, előre elkészítik megadott receptúra alapján, és mindkettőhöz szükséges a megfelelő jármű a kiszállításhoz. Mégis, összességében jobban járhatunk vele, ha inkább a transzportbetont választjuk a földnedvessel szemben. Lássuk, miért is.

  1. A földnedves beton szállítására elegendő egy billenőplatós teherautó is

A transzportbetont ezzel szemben speciális, keverőkocsis járművekkel lehet a rendeltetési helyre juttatni.

Hátránya:

Igen ám, de a transzportbetont azon melegében, gépi segítséggel rögvest le is terítik. Ez pedig sokkal gyorsabban és profibban zajlik, mint a földnedves beton kézi kikeverése. Így tehát ha a transzportbetont választjuk, időt és sok energiát, idegeskedést spórolhatunk meg. (Arról nem is beszélve, hogy akitől megrendeltük, ki is szállítja – sőt adott esetben le is teríti – nekünk.)

Milyen a földnedves beton? Betonozás, Beton - Dimenzió

  1. A földnedves már készbeton – de akkor sem minőségi transzportbeton

Összességében a betont nem nekünk kell elkészíteni, lássuk be: a transzportbeton minősége hivatalosan garantált. Így hiába spórolunk meg némi munkát, azt máshol be kell pótolni. Ráadásul a transzportbetonnak még az ára is kedvezőbb lehet.

Transzportbetont a szakértőtől, ha fontos a minőség és a kedvező ár-érték arány: betonozz.hu.