Oldal kiválasztása

Miben szállítják ki a mixerbetont?

+ eloszlatunk 1 tévhitet

Nem mindegy, hogy a korábban kikalkulált és megrendelt mixerbeton-mennyiséget hogyan és miben szállítják ki.

Ám ahhoz, hogy tudjunk válaszolni arra a kérdésre, hogy miben szállítják ki a mixerbetont, mindenekelőtt el kell oszlatnunk egy tévhitet. Kezdjük tehát válaszunkat arra, hogy miben szállítják ki a mixerbetont – ennek a tévhitnek az eloszlatásával.

Nem abban szállítják ki a mixerbetont, amiben sokan hiszik…

…legalábbis az esetek nagyobb részében. Sőt, igazából csak akkor, amikor a szükség törvényt bont, és nem lehet abban szállítani a mixerbetont, ami alkalmas lenne rá.

Tehát: a legtöbben arra a kérdésre, hogy miben szállítják ki a mixerbetont, valószínűleg azt válaszolnák, hogy: sima konténeres teherautóban.

Ám a valóságban és a gyakorlatban ez nem így van, néhány kivételt leszámítva.

No de akkor miben szállítják ki a mixerbetont a rendeltetési helyszínére a valóságban?

Miben szállítják ki a mixerbetont: avagy a mixerkocsi

Valójában egy (na jó, meg még egy…) olyan mixerbeton-szállítóeszköz van, ami igazán alkalmas a mixerbeton kiszállítására. Ez pedig nem más, mint az úgynevezett mixerautó vagy mixerkocsi. Ezt gyakorlatilag kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy legyen miben kiszállítani a mixerbetont.

A mixerkocsin ugyanis található egy henger alakú konténer, ami folyamatosan forog – mixeli a benne található, még képlékeny mixerbetont. Ennek köszönhető, hogy megrendelt mixerbeton pontosan olyan frissen, bedolgozhatóan kerülhet az építési helyszínre, ahogyan a legideálisabb.

A mixerbetont szállító mixerkocsi hátulján található egy meghosszabbítható csőr, ahonnan a mixerbeton kifolyhat, így pont oda tudják önteni, ahova kell.

A mixerautók több különböző méretben állnak rendelkezésre, attól függően, hogy mennyi mixerbeton kiszállításához használják. A kisebbik mintegy 5-6 köbméternyi, a nagyobbik a maximálisan kiszállítható 7,3 köbméternyi mixerbetont tud kiszállítani.

A mixerkocsi előnye még, ami számíthat annak eldöntésében, hogy miben szállítják ki a mixerbetont, hogy szűk helyen is elfér.

Miben hozzák ki a mixerbetont, avagy egy különleges betonszállító, a pumix

Hogy miben érkezik ki a mixerbetont végül, a körülményektől is függ, például, hogy mit betonoznak, és milyen az építési helyszín. Ha például magasra kell a mixerbetont teríteni, vagy nehezen lehet megközelíteni, érdemes pumixban kiszállítani a mixerbetont.

Ez a betonpumpa plusz a mixerkocsi ötvözete, így a betonpumpa kölcsönzése mellett a mixerbeton kiszállítása is megoldott.

Miben szállítják ki a mixerbetont, avagy hogyan lehet mégis jó a konténeres teherautó

Végül néhány szó arról, mikor választanak néha konténeres teherautót, mikor el kell dönteni, miben jön ki a mixerbetont.

Konténeres teherautóval maximum 3-4 köbméternyi mixerbeton szállítható ki, ami lehetőleg minél kevésbé folyékony. Leginkább az úgynevezett ckt-beton kiszállításához szokták igénybe venni, mivel ez a legkevésbé folyós mixerbeton-fajta.

Mixerbeton szállítás mixerkocsival: tökéletes választás a mixerbeton szakértőjétől.

Miben szállítják ki a mixerbetont?