Oldal kiválasztása

Ha betonra van szükségünk, akkor azt valahogyan az építkezés helyszínére kell szállítani. Amennyiben csak kisebb javítási munkálatokhoz kell, akkor persze ez nem számít különösebb problémának. Ám szinte minden ennél komolyabb építkezés során a beton kiszállítás is egy fontos része a feladatoknak. Ezért nem árt ez is előzetesen megtervezni, átgondolni, hogy minél gördülékenyebben illeszkedjen bele az egyéb munkafolyamatokba.

Beton kiszállítás: milyen betonokat szállítanak ki?

Készbetonból is van több fajta, melyek közül nem mindegyik esetében szükséges a kiszállítással foglalkozni. Ilyen például az úgynevezett zsákos beton, melynek beszerzése és kezelése egyszerű, így szinte bárki haza fogja tudni vinni.

Ezzel szemben, ha üzemben gyárilag előre összekevert betont rendelünk, már mindenképpen számításba kell vennünk a kiszállításának megoldását is.

Beton kiszállítás - Mixerbeton - Beton - Dimenzió Kft

Beton kiszállítás: kivel érdemes kiszállíttatni?

Amennyiben előre gyártott betont rendelünk meg építkezésünkhöz, akkor nagy valószínűséggel, akitől megrendeltük, a helyszínre szállításában is segítségünkre lesz. Ez azért lehet előnyös, mivel így egy kézben irányítva könnyebb lesz kezelni és ellenőrizni a feladatot. Ráadásul ezek a cégek kellő szakértelemmel rendelkeznek a kiszállítás terén is.

Beton kiszállítás: hogyan szállítják ki a megrendelt betont?

A transzportbetont legtöbb esetben nem lehet sima személygépkocsiban kiszállítani, mindenképpen valamiféle teherszállító eszköz szükséges hozzá. Ezek többfélék lehetnek. Azt, hogy végül melyikkel érdemes a betont kiszállítani, a következők határozzák meg:

 • a kiszállítandó beton mennyisége, állaga;
 • gyártódepó és a célhelyszín közötti távolság;
 • az építési terület milyensége (pl. mennyire jól megközelíthető).

Beton kiszállítás: szállítóeszközök fajtái

A fentiek alapján határozza meg a kiszállítással foglalkozó szakember, hogy milyen szállítóeszköz lesz a legmegfelelőbb az adott munkához. Lássuk a betonszállítók fajtáit, az egyszerűbbektől a bonyolultabbakig:

 • konténeres teherautó

Ezeket a járműveket alapvetően nem betonszállításra találták ki. Azonban ha a konténer billenthető, akkor bizonyos helyzetekben akár ez is alkalmas lehet rá. Leginkább ezekben az esetekben használják ezt a megoldást:

  • 4 m3-nél kevesebb beton szállításakor;
  • nem túl folyékony halmazállapotú beton szállításakor (nehogy útközben túl sok elfolyjon belőle);
  • ha a betont kézi munkaerővel helyezik a munkaterületre;
  • olyan építési területeken, ahol van elég hely a billentéshez és a beton lerakásához.
 • betonmixer

Ezek már kifejezetten a transzportbeton szállítására használt eszköz. Nagy előnye, hogy az előre készre összeállított betont a megfelelő halmazállapotban tudják leszállítani, a mixerében való folyamatos keverésnek köszönhetően. Többféle méretűek lehetnek, és már nagyobb mennyiségű betont is ki tudnak szállítani.

A betonozáshoz szükséges legprofesszionálisabb jármű. Segítségével nemcsak kiszállítani lehet a betont, hanem gyorsan és egyszerűen leteríteni a kívánt területre.

Beton kiszállítás, Betonpumpa, Beton - Dimenzió

Ha biztos kezekben szeretné tudni építkezését, rendelje meg a betont nálunk! Így nemcsak megfelelő minőséget kap, de a kiszállítás gondját is levesszük a válláról!

Beton kiszállítás