Oldal kiválasztása

Házi betonozás, mutatjuk, miért jobb a mixerbeton!

Ha van egy stabil családi házunk, ami, köszönhetően a mixerbetonnak, remélhetőleg sokáig maradhat otthonunk, felmerülhet valamilyen házilag történő betonozás igénye.

Mert bár a mixerbeton bármilyenféle betonozási munkálathoz kiváló választás – vannak olyan esetek, amikor jó lehet némi házilag kikevert beton is.

Mikor érdemes házi betonozást választani a mixerbeton helyett?

Amikor például egy kábelt szeretnénk a föld alá vezetni házunk körül, és emiatt meg kell bontani a meglévő betont. Ez tipikusan egy olyan munka, hogy nem igazán érdemes emiatt 1 köbméter betont megrendelni, és kihozatni nagy mixerkocsival…

Vagy ha a kertünk betonjárdája néhol megrepedezett, melyeket szeretnénk kijavítani. Ez tényleg nem feltétlenül a mixerbetonnal való betonozás profiljába vág bele…

Vagy netán, ha egy kisebb kerti sütögetőt szeretnénk kialakítani

Ezekben az esetekben nem biztos, hogy a mixerbeton lesz a jó megoldás. Hanem bizonyára a betonozás házilag – vagy a házilag történő betonozás egy másik, még egyszerűbb formája?

Házi betonozás: lépcső készítése

Házi betonozás: lépcső készítése

Mikor érdemes házi betonozást választani a mixerbeton helyett – vagy valami mást?

Mert hát az az igazság, hogy a betonozás házilag meglehetősen macerás feladat. És bár a betonozás házilag leginkább a kisebb, ház körüli betonozási munkálatokra való – mint a fentiek – van jobb megoldás is.

Ez pedig nem más, mint az, hogy egyszerűen veszünk egy zsák készbetont, ami tulajdonképpen pont az ilyen munkákra lett kitalálva.

Milyen kockázatokkal járhat a betonozás házilag?

Azon túl, hogy a betonozás házilag meglehetősen macerás procedúra, sok mindenre oda kell figyelnünk, ha valóban jó minőségű betont szeretnénk:

De akkor valójában mikor lehet előnyös a betonozás házilag?

A betonozás házilag valójában 2 fő esetben ajánlott. Egyéb esetekben viszont vagy a még egyszerűbb készbeton, vagy a mindenre jó mixerbeton lesz a jó alternatíva.

A betonozás házilag tehát akkor merülhet fel, ha:

  • 0,1 köbméter (100 liternyi) fölötti, de 4 köbméternél kevesebb az adott betonozási munka anyagszükséglete (előbbire ott a készbeton, utóbbira a mixerbeton);
  • vagy olyan helyen történik a betonozás házilag, amit teherjárművekkel nem vagy csak nagyon körülményesen lehet megközelíteni.

És, ami talán a legfontosabb érv amellett, hogy jobb mixerbetont rendelni, mint a betonozás házilag. A betonozás házilag nem fog olcsóbban kijönni, mint ha mixerbetont rendelünk. Ellenben nagy az esélye annak, hogy jóval kevésbé lesz tartós a végeredmény.

Nyári betonozás mixerbetonnal

Betonozás mixerbetonnal

Válassza ön is a minőségi, költséghatékony mixerbetont, a betonozás szakértőjétől!

Betonozás szakemberrel és mixerbetonnal. Házi betonozás vs. mixerbeton