Oldal kiválasztása

A mixerbeton előnyei a házilag kevert betonnal szemben

Kényelmes, egyszerű, tartós és még költséghatékony is, mi az?

Természetesen a mixerbeton. Ha röviden össze akarnánk foglalni a mixerbeton előnyeit, akkor ezek azok, melyeket mindenképpen meg kellene említeni.

A mixerbeton előnyei, avagy kinek lehet jó a mixerbeton?

Ha sarkosan akarnánk fogalmazni, akkor mondhatnánk, hogy a mixerbeton annak a lusta embernek előnyös, aki jó pénzért szeretne minőséget kapni.

De nemcsak ők élvezhetik ki igazán a mixerbeton előnyeit. Hanem azok is, akik tisztában vannak azzal, hogy nem építési szakemberek. De emellett azért azt szeretnék, családi házuk építése ne csak a legjobb kezekben legyen, hanem a legmegbízhatóbb anyagokból készüljön.

A mixerbeton előnyei pontokba szedve

De most már térjünk a lényegre: melyek a mixerbeton legnagyobb előnyei a házilag kikevert betonnal szemben? Megpróbáljuk fontossági sorrendben összeszedni:

  • a mixerbeton legnagyobb előnye: a gyárilag garantált minőség;
  • a mixerbeton előnye mindazoknak, akiknek nincsen felesleges idejük: a mixerbetonnal rendkívül gyorsan lehet betonozni;
  • a mixerbeton legpraktikusabb előnye: könnyen, egyszerűen lehet dolgozni vele, nincs szükség sok munkaerőre és bonyolult eszközökre.

De sokan úgy lehetnek vele: mindez nem jelent semmit. Mert a legtöbb embert nem ezek az előnyök fogják meggyőzni arról, hogy a mixerbeton előnyös választás lesz számukra. Ám van egy jó hírünk, ami bizony többeknek igencsak meglepő lesz.

Ez pedig nem más, mint a mixerbeton előnyei közül a legváratlanabb előny. Ami ráadásul kifejezetten azoknak kedvez, akiknek szűkek az anyagi keretei családi házuk megépítésére.

A mixerbeton előnye, amiről sokan nem is gondolnák, hogy előnye lehet

De valójában a mixerbeton legnagyobb előnye az, amiről mindenki azt gondolja, hogy a legnagyobb hátránya: a mixerbeton ára.

A mixerbeton ára ugyanis rendkívül kedvező is lehet. Például ha 1 köbméternyi betonnál többre van szükségünk, máris jobban megéri üzemből beszerezni a mixerbetont. Ennek oka, hogy a betonüzemek nagy tételben szerzik be az alapanyagokat, ezért olcsóbban jön ki a mixerbeton előállítása is.

A mixerbeton előnye még, hogy tovább spórolhatunk vele

Márpedig, ha jobban belegondolunk, nem is olyan nehéz elérni azt az 1 köbméternyi mennyiséget. Ennyi mixerbetonból ugyanis mindössze 5 négyzetméternyi betonfelülethez juthatunk, ami nem több mint 20 cm vastag.

Ellenben ennyi betonnak a súlya meghaladja a 2 tonnát, amit ugyancsak nem egyszerű sem házilag elkészíteni, sem mozgatni. Viszont ha rendelünk mixerbetont, azt gyorsan ki is szállítják nekünk, és nem nekünk kell külön-külön megoldani az egyes betonösszetevők kiszállíttatását. Ezzel pedig a házépítés összköltsége is csökkenthető.

A mixerbeton előnye továbbá a már korábban említett minőség, hosszú élettartalom, ami hosszú távon ugyancsak pénztárcánkat kíméli. Így ugyanis sokáig élvezhetjük a mixerbeton előnyeit, anélkül, hogy költeni kellene rá.

Betonozás szakemberrel és mixerbetonnal, mixerbeton előnyei