Oldal kiválasztása

Manapság minden komolyabb építési munkálathoz transzportbetont, más néven mixerbetont szoktak használni, főleg, ha komolyabb igénybevételű felületről van szó. A transzportbeton egy speciális beton. Azt jelenti, hogy nem mi keverjük ki a helyszínen a betonmixerrel (ismertebb nevén betonkeverővel). A transzportbeton előre, gyárilag készül, meghatározott recept alapján, az adott feladathoz.

A mixerbetont tehát ki kell szállítani, el kell juttatni arra a helyre, ahol felhasználják.

A mixerbeton speciális beton, ezért speciális a mixerbeton szállítás módja is

Igen ám, de ez a mixerbeton-kiszállítás nem olyan egyszerű dolog. Először is, a betonnak súlya van, nem is kicsi. Gondoljunk csak bele: 1 m3 beton tömege több mint 2 tonna. A legtöbb komolyabb betonozási munka pedig nemigen hozható ki 10 m3 mennyiségű betonnál kevesebből. De nemcsak a súly jelent kihívást a mixerbeton kiszállításánál.

A beton ugyanis, amíg nem dolgozzuk be, képlékeny halmazállapotú. És annak is kell maradnia egészen addig, míg a munkák elkezdődnek vele.

A beton viszont – és ez nincsen másként a mixerbetonnál sem – ha nem figyelnek oda rá, hajlamos arra, hogy elkezdjen megkötni. Éppen ezért a mixerbetont, szemben más betonfajták szállításával, olyan, speciális járműben kell kiszállítani, ami megakadályozza, hogy idő előtt megszilárduljon. Ez azonban szerencsére egyáltalán nem okoz különösebb gondot. Sőt, azt sem jelenti feltétlenül, hogy a mixerbeton kiszállítása miatt extra költségek merülhetnek fel az építkezés során. Azok a cégek tudniillik, akik jó minőségű mixerbeton forgalmazásával foglalkoznak, a mixerbeton kiszállítására is fel vannak készülve.

Mixerbeton szállítás

Mixerbeton szállítás speciális szállítást igényel.

Mixerbeton szállítása a legmodernebb, speciális mixerbeton-szállító járművekkel

Több kiváló megoldás is létezik arra, hogy a mixerbeton szállítása gyorsan, egyszerűen megtörténjen, úgy, hogy megőrizze minőségét, állagát a bedolgozásig. A két legjellemzőbb mixerbeton-szállító jármű, amit manapság leggyakrabban használnak erre a célra:

  • mixerkocsi,
  • pumix.

És vajon mit takarhatnak ezek a furcsa elnevezések?

  1. Mixerbeton szállítás mixerkocsival

Ez a név viszonylag árulkodó. A mixerkocsi egy olyan mixerbeton-szállító teherautó, ami egyrészt nagyobb mennyiségű mixerbetont tud kiszállítani egyszerre. Másrészt pedig rendelkezik egy olyan, speciális tartállyal, amiben egy keverőlapát szállítás közben folyamatosan forgatja a benne található mixerbetont. Ennek köszönhetően sok mixerbetont tud kiszállítani úgy, hogy az megőrzi az eredeti, gyári minőségét és bedolgozható állagát is. Ennek a továbbfejlesztett változata pedig a pumix.

Mixerbeton szállítás Mixerbeton - Beton - Dimenzió Kft

Mixerbeton szállítás mixerkocsival.

  1. Pumix

A pumix, hasonlóan a mixerautóhoz, ugyancsak rendelkezik mixelőtartállyal, ám ezen felül még egy nagyon hasznos tulajdonsága is van. Ez pedig a transzportbeton leterítésével van összefüggésben. A mixerbetont ugyanis nem elég csak kiszállítani, hanem el kell juttatni közvetlenül a rendeltetési helyére. Ehhez az úgynevezett betonpumpát szokták használni. A pumix pedig egyszerre rendelkezik betonmixerrel és betonpumpával – így két legyet lehet vele ütni egy csapásra.

Mixerbeton szállítás betonpumpával Mixerbeton, Beton - Dimenzió

Mixerbeton szállítás betonpumpával

 

Mixerbeton, mixerkocsi, pumix: nálunk mindent megtalál. Hívjon minket most!