Oldal kiválasztása

Milyen és mennyi mixerbeton kell a zsalukőbe?

+ eloszlatunk 1 tévhitet

A zsalukő manapság napjaink egyik legnépszerűbb építőanyaga. Ez nem is véletlen, hiszen a zsalukővel nagyon könnyű dolgozni, és még az ára is kedvező.

Ráadásul még a zsalukővel történő építkezés hosszú ideig stabil, szilárd, strapabíró felületet ad, így sokáig élvezhetjük a zsalukő jó minőségét.

…Gondolják ezt sokan a zsalukőről és a zsalukővel való építkezésről. Pedig valójában ez nem így van, legalábbis ennél sokkal bonyolultabb a helyzet.

Úgyhogy itt rögvest szükséges eloszlatni egy tévhitet – mely tévhit rendbetételében és a valós megoldásban egyaránt a mixerbeton lesz a segítségünkre.

Hogy tudjuk, milyen és mennyi mixerbeton kell a zsalukőbe, eloszlatunk 1 tévhitet

Ez a tévhit az, hogy a zsalukőnek köszönhetjük azt is, hogy kellően szilárd és erős szerkezetet alkot a felépült építményben.

Mert mindenekelőtt, ha valaki zsalukővel szeretne dolgozni, akkor valamit mindenképpen érdemes tudnia. Mégpedig azt, hogy önmagában a zsalukő egy kifejezetten gyenge betonból készült építési alapanyag. Ahhoz, hogy a házunk zsalukőből készült részei ne csak egyszerűen és olcsón készüljenek el, szükséges még valami más is.

Ami pedig nem más – mint az a mixerbeton, ami belekerül a zsalukőbe. És hát többek között ez az oka annak, hogy nem mindegy, hogy milyen és mennyi mixerbeton kerül a zsalukőbe.

Ezek után nézzük, mi határozza meg, hogy milyen és mennyi mixerbeton kell a zsalukőbe.

Milyen és mennyi mixerbeton kell a zsalukőbe – kezdjük a milyennel

Mint azt látni fogjuk, szerencsére egy hétköznapi ember számára, aki életében csak egyszer akar építkezni, nem lényeges a milyen/mennyi kérdése. Méghozzá azért nem, mert azt szakértők fogják neki meghatározni, az építkezés jellemzői alapján. Neki tehát csak az a dolga, hogy jól válassza ki ezt a szakembert, és kövesse az utasításait.

Tehát, milyen mixerbeton is kell a zsalukőbe? Egyszerűen megválaszolva: az úgynevezett zsalukőkitöltő-mixerbeton. De hogy konkrétabbak legyünk, általában legalább C12/15-ös jelölésű mixerbetont szoktak használni a zsalukő kitöltéséhez, hogy az kellően szilárd, stabil legyen.

Milyen és mennyi mixerbeton kell a zsalukőbe – folytassuk a mennyivel

A következő kérdés tehát, hogy mennyi az annyi: mennyi mixerbeton kell a zsalukőbe.

A mennyit a zsalukő mérete fogja meghatározni, ami azon múlik, hogy milyenfajta zsalukőről van szó. A zsalukövek általában standard méretekben kerülnek forgalomba. Mindegyik zsalukőfajtát egy számmal látnak el, ami egyúttal a zsalukő fajtáját is jelöli.

De ez még nem mindegy. Ahhoz, hogy a zsalukő felhasználójának dolgát megkönnyítsék, a zsalukő-forgalmazók nemcsak a zsalukő fajtáját adják meg. Hanem az adott fajtába szükséges mixerbeton mennyiségét is.

Így nincs is más dolgunk, mint a megfelelő mixerbeton-kereskedőtől megrendelni olyan és annyi mixerbetont, ami és amennyi a zsaluköveinkbe kell.

Betonozás szakemberrel és mixerbetonnal, Milyen és mennyi mixerbeton kell a zsalukőbe?