Oldal kiválasztása

A betonozás lépései

Mixerbetonnal kevesebb lépés, jobb végeredmény

A betonozás egy külső szemlélőnek nem tűnik valami nehéznek: láthatóan nem egy bonyolult feladat. Éppen ezért sokan vágnak bele a betonozásba saját kezükkel egyedül; esetleg némi baráti kéz segítségét igénybe véve.

A betonozás lépései alapvetően bármilyen betonozási munka esetében nagyrészt megegyeznek. És bár valóban vannak munkálatok, melyekhez nincsen szükség hozzáértésre, a betonozásnak is megvan a maga folyamata, amit be kell tartani.

A betonozás lépéseivel tehát nem árt tisztában lenni mindenkinek, akik betonozásba kezd. És ha valaki szeretné a lehető legjobban lecsökkenteni a betonozás lépéseit, akkor a legjobb megoldás, ha mixerbetont rendel. Mert mixerbeton használatával nemcsak a betonozás lépései csökkennek le, nemcsak időt és energiát spórolunk – hanem még anyagilag is jobban járhatunk. Mindezt úgy, hogy a mixerbeton egyúttal garancia lesz a stabil, minőségi, időtálló alapanyagra is.

Beton lépései, Beton - Dimenzió

Beton – Dimenzió mixerbeton rendelés

A betonozás lépései: spórolja meg a legmacerásabbakat

A betonozás lépései, ha kicsit utánajárunk, szinte minden esetben ugyanazzal a lépéssel kezdődnek – természetesen a nulladik lépés, a tervezés után. Ez pedig nem más, mint a betonozás alapanyagához, vagyis a betonhoz való hozzájutásnak a lépése. Építésre alkalmas, friss betonhoz márpedig alapvetően kétféleképpen juthatunk:

Sokan ez utóbbi mellett döntenek. Elvégre látszólag ez sokkal olcsóbbnak tűnik, és könnyen meg is lehet oldani a beton házilag történő kikeverését. Pedig valójában nem is sejtik, hogy mennyi pluszmunkával, pluszenergiával jár ez a megoldás – és ezáltal a hibázás esélye is megnőhet.

A betonozás lépései, ha egyszerűen oldanánk meg, de jó végeredményt szeretnénk

Nézzük most a betonozás lépéseit, ha az első megoldást, vagyis a mixerbeton rendelését választjuk.

 

Betonozás lépései, Betonozás, Beton - Dimenzió

A betonozás lépései: melyeket spórolhatjuk meg mixerbetonnal?

Ha a betont házilag állítanánk elő, akkor a fenti lépéseken kívül a betonozás lépései ezekkel egészülnek ki:

Mindezek a pluszlépések, illetve a beton kézi bedolgozása rendkívül sok időt vehetnek igénybe: legalább duplájára növelhetik a betonozási folyamatot. Nem beszélve a sok idegeskedésről, kemény fizikai munkáról, amivel ezek járnak. Így ha ránk hallgat, megspórolja ezeket. Rendeljen mixerbetont a betonozás szakértőjétől, és életre szóló, masszív betonunkkal megkönnyítjük a betonozási munkálatokat – és ezáltal az életét is.